Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Τι θα ήταν οι βουλευτές αυτοί χωρίς το κόμμα;

Η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να εξέλθει συμπαγής και ισχυρή από την χθεσινή ψηφοφορία. Για να στείλει ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι είναι έτοιμη. Όμως, μερικοί θεώρησαν ότι βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν προσωπικά παιχνίδια.
Κάποιοι επιχείρησαν να το  «παίξουν» περισσότερο …πατριώτες από τους κάποιους άλλους. Ο  Γκιουλέκας για παράδειγμα (που κατάφερε να χάσει από τον Μπουτάρη) θέλει να μας πει ότι είναι  πιο πατριώτης από τον Κώστα Καραμανλή, που εκλέγεται  επίσης στην Α’ Θεσσαλονίκης και ψήφισε τη δανειακή.
Μερικοί , επειδή ήταν φίλοι του Σαμαρά (π.χ. Κώστας Μαρκόπουλος), θεώρησαν ότι η φιλία τους, ή η στήριξη που έδωσαν στην εκλογή του, έδινε το δικαίωμα να περιφρονούν τις αποφάσεις του.
Κάποιοι άλλοι, που δεν τους άκουσα καθόλου εδώ και δυο χρόνια να μιλάνε στην Βουλή, θεώρησαν ότι βρήκαν την ευκαιρία να αποκτήσουν τα λεπτά δημοσιότητας που τους αναλογούν ενόψει εκλογών.
Οι περισσότεροι, όπως είπαν,  «έπραξαν κατά τη συνείδησή τους»!
Θεωρώ τη δήλωση αυτή άκρως προσβλητική και αλαζονική. Δηλαδή οι άλλοι βουλευτές , που ψήφισαν  τη δανειακή,  είναι …ασυνείδητοι; Και με τι μέτρο μετράνε τη συνείδηση;
Ξέρω, θα αντιτάξουν ότι ο Βουλευτής κατά το Σύνταγμα έχει το δικαίωμα να ψηφίζει ελεύθερα και εκπροσωπεί  τους ψηφοφόρους και η εντολή αυτή είναι ανέκκλητη.
Όμως, τι θα ήταν οι βουλευτές αυτοί χωρίς το κόμμα;
Όταν ο αρχηγός του κόμματος, θέτει ζήτημα ενιαίας παρουσίας του κόμματος και μερικοί περιφρονούν την απόφασή του αυτή, δεν αφήνουν στον αρχηγό καμιά επιλογή.
Γιατί διαφορετικά,  ο αρχηγός αυτός δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε μια ώρα!
Οι «21» προκάλεσαν την  διαγραφή τους.
Απομένει να δούμε τις επόμενες ημέρες αν πρόκειται για μεμονωμένες ενέργειες «ελεύθερων σκοπευτών» ή κάποιος συντόνισε και οργάνωσε μια προσπάθεια υπονόμευσης του Αντώνη Σαμαρά.
Το είχαμε επισημάνει αρκετές φορές εδώ στο Antinews ότι τις επόμενες εκλογές  θα τις κερδίσει ο Αντώνης Σαμαράς γιατί η ΝΔ, ως κομματικός μηχανισμός, αντιμετωπίζεται ακόμα με δυσπιστία.
Για σκεφτείτε να είχε κερδίσει τις εκλογές ο Σαμαράς, να είχε αυτούς τους Βουλευτές στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, και να έφερνε στη Βουλή ένα κρίσιμο νομοσχέδιο που θα τους δημιουργούσε…συνειδησιακά προβλήματα; Η κυβέρνησή του θα είχε καταρρεύσει πριν το πάρει είδηση!
Προφανώς και δεν ευχάριστες οι διαγραφές. Όμως, σε μια ομάδα όταν κάποιος βάζει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από αυτό της ομάδος, τότε βλάπτει την ομάδα, χωρίς υποχρεωτικά να εξυπηρετεί το δικό του. Αυτό θα το διαπίστωσε πολύ καλά ο κ. Τζηκαλάγιας!
Βουλευτές και στελέχη θα συνειδητοποίησαν, επίσης, ότι ο Σαμαράς δεν αστειεύεται. Όταν λέει κάτι το εννοεί και κυρίως δεν διστάζει να πάρει δυσάρεστες αποφάσεις, όταν αυτό το επιτάσσει το γενικότερο καλό.
Μερικοί θα ισχυριστούν ότι δεν έπρεπε να τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας και ο κάθε βουλευτής να ψήφιζε κατά τη συνείδησή του. Κατ’ αρχήν σ΄ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν νοείται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εμφανιστεί ως …παιδική χαρά. Ύστερα, για ποιό λόγο, όταν οι κύριοι Μαρκόπουλος και Ζώης προπαγάνδιζαν το «όχι» τους θα έπρεπε οι κύριοι Κεδίκογλου και Χαρακόπουλος, που εκλέγονται στην ίδια περιφέρεια, να ψήφιζαν «ναί»;
Η Κ.Ο. θα διαλυόταν γιατί θα υπήρχαν βουλευτές δυο ταχυτήτων. Άρα, ορθώς ετέθη ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.
Ποιό ήταν το μήνυμα που ήθελε να στείλει ο Σαμαράς:
Τα ψέματα τελείωσαν. Τα πράγματα είναι δύσκολα και έρχονται δύσκολες αποφάσεις. Η ΝΔ   έχει ανάγκη από στελέχη αποφασισμένα  να βάλουν το κεφάλι κάτω και να δουλέψουν.  Όσοι είναι έτοιμοι, μπορούν να ακολουθήσουν. Οι άλλοι, μπορούν να συνεχίσουν τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια, μήπως και κερδίσουν κανένα ψηφαλάκι παραπάνω….Αφού πρώτα βρούν κόμμα να τους στεγάσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου