Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΝΔ: να παραιτηθεί ο βουλευτής με το ένα εκατομμύριο

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το θέμα του βουλευτή, που μετέφερε σε τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό κατάθεση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Από τους πολιτικούς σήμερα δεν ζητείται απλώς η νομιμότητα. Ζητείται το παράδειγμα.Η συγκεκριμένη συμπεριφορά στέλνει λάθος μήνυμα. Όποιος ή όποια και αν είναι, οφείλει να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος».
Θυμάσθε επίσης τι γράφαμε; Μόνο ένας βουλευτής έβγαλε έξω λεφτά;
Λίστα με πολιτικούς και συγγενείς τους που έβγαλαν το 2011 πάνω από 100.000 ευρώ στο εξωτερικό αποκάλυψε σήμερα πως έχει ο Βενιζέλος! Το δήλωσε ο ίδιος στη Βουλή επιβεβαιώνοντας ότι την Τετάρτη το τραπεζικό σύστημα «ΔΙΑΣ» διαβίβασε στο Υπουργείο Οικονομικών τα εμβάσματα πολιτικών και συγγενών τους προς το εξωτερικό για ποσά άνω των 100.000 ευρώ κατά το 2011. Επομένως δεν είναι μόνο ένας ο πολιτικός που έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό, όπως έχει αναφέρει ο πρόεδρος της αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» Παναγιώτης Νικολούδης.
Όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών, ο έλεγχος ολοκληρώνεται σήμερα και ο κατάλογος με τα ονόματα θα δοθεί στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Βαγγέλη Αργύρη, προκειμένου να καλέσει τα αναφερόμενα πρόσωπα για να εξηγήσουν σε τι οφείλονται τα εμβάσματα (π.χ. επιχειρηματικές πράξεις, ιατρικά γεγονότα κ.α.) και αν είναι καταγεγραμμένα στις δηλώσεις πόθεν έσχες. Ο Βενιζέλος είπε πως ελέγχους κάνει και το ΣΔΟΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου