Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Σαμαράς: Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι φόρους

Εφ' όλης της ύλης επίθεση εναντίον της κυβέρνησης θα εξαπολύσει ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της δεύτερης προσυνεδριακής συνδιάσκεψης που πραγματοποιείται στην Ξάνθη. Η πορεία των διαπραγματεύσεων, το μεταναστευτικό και τα εθνικά θέμα αναμένεται να κυριαρχήσουν στο δριμύ κατηγορώ του προέδρου της ΝΔ εναντίον του πρωθυπουργού. 

Ένα πρώτο δείγμα τον όσων θα πει, έδωσε στις επαφές που είχε στην Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και με κομματικά στελέχη.
«Τίποτα δε δουλεύει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια απόλυτη οικονομική ακινησία, η οποία τροφοδοτείται και από μια πάρα πολύ μεγάλη αρνητική ψυχολογία. Αυτός ο συνδυασμός είναι καταστροφή για την ελληνική οικονομία. Λέω, λοιπόν, πρέπει να γίνει αμέσως συμφωνία. Άρα, θα είμαι ο πρώτος που θα δηλώσει ευτυχής αν γίνει αυτή η συμφωνία», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Focus».

Ωστόσο, τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να δώσει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση και να στηρίξει οποιοδήποτε μέτρο φέρει στην Βουλή, καθώς πιστεύει πως η χώρα δεν χρειάζεται νέους φόρους, αλλά αλλαγή πολιτικής. 

«Εμείς δεν επρόκειτο να είχαμε στοιχεία φοροεπιδρομής, ούτε και τα είχε ανάγκη η χώρα. Η χώρα έβγαινε από το μνημόνιο οριστικά και ανάγκη για τέτοιες λύσεις, που βλέπω τώρα να προκρίνονται, δεν υπήρχε. Το μόνο το οποίο μπορώ τώρα να σου πω είναι ότι θα ήταν άκαιρο και πολιτικά ανόητο κιόλας, να σου πω από τώρα, χωρίς να έχουμε δει το κείμενο, να το βαφτίσουμε Α, Β ή Γ. Θα το δούμε, θα το κρίνουμε ως μια παράταξη, η οποία αποκλειστικό κριτήριο έχει το καλό του τόπου. Και το καλό του τόπου είναι η Ελλάδα να έχει παραμονή στο ευρώ, αλλά και προϋποθέσεις για ανάπτυξη. Γιατί η ανάπτυξη είναι η μόνη σωτήρια λύση για τον τόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. 
Aπό: www.euro2day.gr/- real.gr /Focus /dailymotion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου