Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Αντώνης Σαμαράς: Στον «αέρα» οι αποζημιώσεις των Σερραίων αγροτών

Δύο περιοχές της Π.Ε. Σερρών που πλήγηκαν από τις πλημμύρες επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Αρχικά βρέθηκε στη
Μαυροθάλασσα του Δήμου Βισαλτίας και στη συνέχεια στον Πεθελινό του Δήμου Εμμ.Παπά. Ο πρώην Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι, αν και πέρασαν περίπου δύο μήνες, το κράτος δεν κατέθεσε κάποιο αίτημα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης, για να αποζημιωθούν οι αγρότες. 
«Δεν έκαναν καν αυτό το αίτημα, δεν ήρθαν να δουν την κατάσταση. Τον άφησαν τον κόσμο έτσι», συμπλήρωσε. 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για τεράστιες καταστροφές, ενώ τόνισε ότι «για πάνω από 30-40 χρόνια, δεν καθαρίζουμε σαν κράτος, ούτε την κοίτη του ποταμού, ούτε τη λίμνη Κερκίνη». 
Παράλληλα, χαρακτήρισε άσχημο το φαινόμενο, ενώ σημείωσε πως«πέφτουν οι μάσκες εκείνων οι οποίοι λέγανε ότι θα ακολουθήσουν φιλοαγροτική πολιτική». 
«Εδώ, βάζουν ξαφνικά, για πρώτη φορά, για αυτούς που έχουν πάνω από 12.000 ευρώ επιδοτήσεις, φορολογία στην αγροτική επιδότηση που δέχεται ο Έλληνας αγρότης από την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «η Πολιτεία, πέρα και πάνω από κόμματα, οφείλει να κοιτάξει πώς θα μπορέσει να βελτιώσει την κατάσταση για τους αγρότες, ώστε να έχει κάποιο μέλλον η παραγωγή τους». 
«Γιατί και τώρα να πάρει την αποζημίωση – κι αυτό είναι το πιο σημαντικό νομίζω – του χρόνου θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Πρέπει να καθαριστούν όλα αυτά τα οποία έχουν δημιουργήσει αυτό το πρόβλημα». 
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόβλημα και στην επικοινωνία με τη γειτονική Βουλγαρία, στο θέμα της διαχείρισης των υδάτων στα ποτάμια που διασχίζουν τις δύο χώρες (Στρυμώνας, Εβρος) εκφράζοντας την ανησυχία του για μελλοντικές παρόμοιες καταστροφές. 
Παραδέχθηκε ότι όλοι έχουν ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νομό Σερρών. 
Κλείνοντας, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι οι αγρότες κινδυνεύουν εν όψει της νέας ΚΑΠ, των επιδοτήσεων και των ενισχύσεων που δικαιούνται, να χάσουν τα δικαιώματα αυτά για τα επόμενα έξι χρόνια. 
«Θα πρέπει, λοιπόν, να υπάρχει η ρύθμιση από πλευράς του υπουργείου Γεωργίας και η συνεννόηση με την Ευρώπη, ώστε η φετινή χρονιά να μη μετρήσει, όπως θα μετρήσει για όλους τους άλλους αγρότες, μέσα σε μια περιοχή που έχει πλημμυρίσει», κατέληξε ο κ. Σαμαράς. 
Τον τέως Πρωθυπουργό συνόδευε στις πλημμυρισμένες περιοχές ο αντινομάρχης Σερρών Γιάννης Μωϋσιάδης, oι βουλευτές Σερρών της ΝΔ  Κώστας Καραμανλής, Φ.Αραμπατζή και ο πρώην Υπουργός Θ.Λεονταρίδης. 
Αναδημοσίευση απο:taxalia.blogspot.gr
 dovites.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου