Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ο Αντώνης Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το έργο της οργάνωσης και συνεχάρη τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο ενώ γευμάτισε και με τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.
«Ηρθα μαζί με τη γυναίκα μου για να σας ευχαριστήσουμε σαν μια οικογένεια απλή, των Ελλήνων. Και να σας πούμε ότι αυτό το μεγάλο «ευχαριστώ» πρέπει να σας το προσφέρουμε με πολύ σεβασμό, γιατί αποτελείτε έμπνευση. Και ως εκ τούτου, οι ευχαριστίες είναι από καρδιάς και το έργο σας πολυσήμαντο για όλη την Ελλάδα» είπε ο κ. Σαμαράς o οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι Το Χαμόγελο του Παιδιού δώρισε στο ΕΚΑΒ άλλες τρείς κινητές μονάδες εντατικής θεραπείας για νεογνά και για παιδιά πέραν των 8 που έχει ήδη δωρίσει.
«Αυτό  δείχνει ανθρώπους οι οποίοι έχουν οράματα ανθρωπιάς και που στην πράξη χαρίζουν την αγάπη. Και για μας αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε σε όσα έχει πετύχει "Το Χαμόγελο του Παιδιού" στα 20 χρόνια λειτουργίας του και στη στήριξη 57 χιλιάδων παιδιών ενώ ζήτησε να υπάρξουν αλλαγές στο νόμο για τις υιοθεσίες.
«Πιστεύουμε στην υιοθεσία και πιστεύω ότι πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξει η νομοθεσία για την υιοθεσία. Έχουμε βάλει τα πετραδάκια μας, έχουμε πει κι εμείς τι πρέπει να γίνει. Υπάρχει η εναλλακτική, λοιπόν, το  εναλλακτικό σπίτι, που είναι το Χαμόγελο του Παιδιού ένα από αυτά, όπου τα παιδιά τα μεγαλώνουμε- 3 αδέρφια, 8 αδέρφια, 5 αδέρφια- τα μεγαλώνουμε μέχρι να σταθούν στα πόδια τους».
Μάλιστα, αναφέρθηκε και στα γραφειοκρατικά εμπόδια που υπάρχουν φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι για να περάσουν οι τρεις μονάδες στα χέρια του ΕΚΑΒ χρειάστηκαν 4 μήνες. «Δεν θα παίρναμε τον Πρωθυπουργό της χώρας να βάλουμε “μέσον” για να περάσουν για το αυτονόητο φυσικά. Κι εδώ το γραφείο σας είναι διαθέσιμο για όλα, το κάναμε μόνοι μας και το κάναμε με έντονο τρόπο, προκειμένου να καταλάβουν ότι όταν εντάσσεις 3 κινητές μονάδες μαζί με το προσωπικό, το οποίο είναι πιστοποιημένο, είναι πολύ σημαντική προσφορά αυτή» τόνισε.
πηγή: antenna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου