Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Σαμαράς: Μείωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, μετά οι φοροελαφρύνσεις

Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, με παράλληλη διατήρηση του επιδόματος θέρμανσης, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα εγκαινίων της 79ης ΔΕΘ.
«Ο φόρος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και προκάλεσε μεγάλη οικολογική επιβάρυνση», είπε ο πρωθυπουργός, προαναγγέλοντας ακόμη αύξηση των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, παρεμβάσεις που όπως είπε θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο της κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2015. Αυτό σημαίνει πως οι ανακοινώσεις για τις δύο παραπάνω παρεμβάσεις θα γίνουν τον Οκτώβριο και αφού έχει προηγηθεί η επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα και ο έλεγχος του προγράμματος.
«Η υπερφορολόγηση πρέπει επιτέλους να τελειώσει, αλλά πρέπει να τελειώσει σταδιακά για να μη γυρίσουμε στα ελλείμματα», επεσήμανε ο κ.Σαμαράς.
Για τον ΕΝΦΙΑ είπε πως ήταν ένα λάθος, «το οποίο ο κόσμος δεν το πλήρωσε γιατί το διορθώσαμε». Όπως είπε, ο φόρος θα μειωθεί και στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και σε λίγα χρόνια θα γίνει ανταποδοτικό τέλος για τους δήμους, όπως στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως μέσα στους επόμενους μήνες θα καταρτιστεί ο «οδικός χάρτης» για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Όπως είπε, οι μειώσεις θα είναι σταδιακές και στο πλαίσιο των αντοχών του προϋπολογισμού.
Τα μέτρα που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός αφορούν: επέκταση του μέτρου επιβολής μειωμένου ΦΠΑ 13% στην εστίαση και σε άλλους κλάδους, μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή εισοδήματος στο 32%, από 42% που είναι σήμερα και μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων στο 15%.
 Σε ό,τι αφορά το χρέος, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα θα πάρει τους επόμενους μήνες επίσημη πιστοποίηση ότι το χρέος είναι βιώσιμο. «Παρά το γεγονός ότι παραμένει σε υψηλά επίπεδα, το χρέος έχει αρχίσει να μειώνεται οριακά σε απόλυτο αριθμό και αυτή η μείωση θα φανεί το επόμενο διάστημα και σε επίπεδο ποσοστού του ΑΕΠ», σημείωσε.
Η απόφαση του ΣτΕ για τους ένστολους θα εφαρμοστεί
Για τους ένστολους ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί τουλάχιστον όσο μας επιτρέπουν οι ανάγκες του προϋπολογισμού» και ότι θα υπάρξει άμεσα η μέγιστη δυνατή αποκατάστασή των αποδοχών τους.  Χαρακτήρισε επίσης «παραδειγματικό» τον επαγγελματισμό του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, που υπηρετούν όπως είπε, με αυταπάρνηση την χώρα.
Αναφερόμενος στην αξιολόγηση στο δημόσιο, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «αξιολόγηση δεν σημαίνει απόλυση» και ότι «οι άξιοι και οι εργατικοί πρέπει να αμείβονται και οι ανάξιοι να παραμερίζονται».
Απόδειξη για την ελληνική ταυτότητα της Μακεδονίας ο τάφος στην Αμφίπολη
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ανασκαφή στην Αρχαία Αμφίπολη, χαρακτηρίζοντας «μίζερους» όσους έσπευσαν να υποβαθμίσουν την ανακάλυψη. «Κανείς δεν μπορεί να πει ακόμη τι κρύβει το μηνμείο, αλλά ένας μακεδονικός τάφος αυτών των διαστάσεων είναι ήδη κάτι πάρα πολύ μεγάλο και μια ακόμη απόδειξη για την ελληνική ταυτότητα της Μακεδονίας μας», υπογράμμισε. Με αυτή την αφορμή άσκησε κριτική στις «προσπάθειες των Σκοπιανών που χτίζουν αρχαία αγάλματα - καρικατούρες και προσπαθούν να οικειοποιηθούν τη Μακεδονία». Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια, είπε.
ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης
Ο κ. Σαμαράς είπε πως «προχωράμε στην στελέχωση στην ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης όπου σύντομα από εδώ θα γίνονται παραγωγές και θα μεταδίδονται στα πέρατα του κόσμου».
Ανέφερε ακόμη πως με την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης δίνονται νέες αναπτυξιακές δυνατότητες στην πόλη. «Μπαίνουν επενδυτές με μεγάλη εμπειρία. Με την σύμβαση παραχώρησης θα υπάρξουν επενδύσεις», είπε.
Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να βγει η Ελλάδα από την κρίση».
«Ήταν οι ίδιοι που φώναζαν για το κόστος των φαρμάκων, αλλά δεν ψήφισαν καμία ρύθμιση για την μείωση τους. Είναι αυτοί που δεν θέλουν την αξιολόγηση του δημοσίου, μόνο τρομοκρατούν τους υπαλλήλους ότι θα απολυθούν. Υπερασπίστηκαν κατά καιρούς ακραίους τρομοκράτες, αλλά ο κόσμος τους έχει καταλάβει», υπογράμμισε.
 Είπε ακόμη ότι πριν από μερικά χρόνια κάλυπταν κουκουλοφόρους που έκαιγαν την Αθήνα και ότι θέλουν η χώρα να είναι ξέφραγο αμπέλι.

«Όμως, δεν τους περνάει πλέον. Ο κόσμος δεν τους ακούει, παρ’ όλο που υποφέρει, ο κόσμος δεν τους ακούει» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Κόμμα δημοκρατικής ευθύνης είναι αυτό που σέβεται την νομιμότητα, όχι αυτό που καλύπτει τρομοκράτες, όχι αυτό που διαχωρίζει τη βία σε καλή και κακή, συνέχισε.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως την ώρα που ακόμα και η τελευταία χώρα του κόσμου θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βγούμε από τη Συμμαχία. «Εάν δεν είμασταν στο ΝΑΤΟ, πώς θα έλεγα στον Ερντογάν ότι υπάρχει μόνο μία Κύπρος;», υπογράμμισε.
«Δεν διστάζουν να παίζουν ακόμη και με το Σύνταγμα. Αφού δεν μπόρεσαν να ρίξουν την κυβέρνηση από το πεζοδρόμιο προσπαθούν να τη ρίξουν με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας», συνέχισε, ενώ προειδοποίησε πως «αν τώρα ανοίξει μια πρόωρη προεκλογική εκστρατεία όλα κινδυνεύουν να πάνε χαμένα».
Σημείωσε επίσης ότι «όλο και περισσότεροι θεωρούν ως δεδομένο ότι αυτή η Βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και χαρακτήρισε «επικίνδυνους» όσους θέλουν να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές.
πηγή: http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου