Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

«Αρχή εξόδου από το μνημόνιο» η έξοδος στις αγορές


Υψηλής νοηματοδοσίας, αλλά και ουσίας είναι για την κυβέρνηση και για τη χώρα, τόσο η έξοδος στις αγορές όσο και η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.
Αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, θυμίζοντας και τη σχετική δήλωση του Πρωθυπουργού, επιμένουν ότι η χώρα δεν πρέπει να παρασυρθεί με τις «παράνομες» πρακτικές «των υπόδικων βουλευτών της Χρυσής Αυγής».Παράλληλα σημειώνουν σε όλους τους τόνους ότι η έξοδος στις αγορές «σηματοδοτεί την αρχή εξόδου από το μνημόνιο».Οι πληροφορίες επιμένουν ότι πιθανότατα την Πέμπτη θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έκδοσης του ομολόγου και ότι εκτός από αυτή καθ' εαυτή την έξοδο στις αγορές σημασία έχει και το ύψος της υπερκάλυψης της ελληνικής έκδοσης.Όσον αφορά στην επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, ο Πρωθυπουργός θα την υποδεχθεί στην Ηρώδου Αττικού το απόγευμα της Παρασκευής και εκτός από τα όποια θετικά σχόλια για την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης και την πορεία της ελληνικής οικονομίας θα συζητηθεί και το περίφημο επενδυτικό ταμείο η σύσταση του οποίου έχει συμφωνηθεί, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Σόιμπλε το περασμένο καλοκαίρι στην Αθήνα, αλλά από τότε μέχρι σήμερα δεν έγινε πράξη.Το θέμα συζητήθηκε μεταξύ του κ. Σόιμπλε και του κ. Χατζηδάκη στο τελευταίο Eurogroup και συμφωνήθηκε να ανακοινωθεί η λειτουργία του πριν από τις ευρωεκλογές.Μάλιστα, ο κ. Σόιμπλε είχε διαβεβαιώσει τον Έλληνα υπουργό Ανάπτυξης ότι η Γερμανία θα ολοκληρώσει εγκαίρως τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη συμμετοχή (με ποσό έως 100 εκατ. ευρώ), της γερμανικής τράπεζας KfW στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.
Όπως λένε στην κυβέρνηση, στις αποσκευές της κ. Μέρκελ δεν αποκλείεται να βρίσκεται και η οριστική επίλυση του σημαντικού αυτού θέματος.Την ίδια ώρα στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός για τη διεξαγωγή της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για το θέμα Μπαλτάκου που προκάλεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κυρίως διότι δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες, αφού το βαρύ κοινοβουλευτικό πρόγραμμα και το κλείσιμο της Βουλής εν όψει Πάσχα καθιστά δύσκολη τη διεξαγωγή της με δεδομένο και το κλείσιμο της Βουλής εν όψει των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση δεν αποκλείεται να διεξαχθεί μεθαύριο Τετάρτη προσδοκώντας με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση να κλείσει οριστικά τη συζήτηση για το θέμα Μπαλτάκου. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

αναδημοσίευση από:
  http://www.naftemporiki.gr/story/791441/arxi-eksodou-apo-to-mnimonio-i-eksodos-stis-agores

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου