Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ιωαννίδης: Θα είμαστε σίγουρα στο δεύτερο γύρο

Aισιόδοξος και ετοιμοπόλεμος δηλώνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, που έκλεισε τον πρώτο κύκλο περιοδειών σε όλους τους νομούς και στις επόμενες μέρες κλείνει πρόγραμμα και ψηφοδέλτιο.
Σίγουρος για τη νίκη στις περιφερειακές εκλογές δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Γιάννης Ιωαννίδης, που ήδη έχει κάνει μια πρώτη περιοδεία σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε πως παρότι είναι επίσημος υποψήφιος με την υποστήριξη της ΝΔ, το ψηφοδέλτιό του είναι ανοιχτό και σε άτομα άλλων πολιτικών χώρων αρκεί να είναι «άξιοι, ικανοί και κρύσταλλα».

Επισήμανε ότι είναι έτοιμα τα επιτελεία που θα επιλέξουν τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους σε όλους τους νομούς και στο επόμενο δεκαήμερο θα είναι έτοιμο και το πρόγραμμά του, το οποίο επεξεργάζονται ειδικοί ανά τομέα (π.χ. για το ΕΣΠΑ θα συνδράμουν τεχνοκράτες κτλ.).

Για τις φήμες που ακούγονται σχετικά με την προσέγγιση με τον κ. Κυριάκο Βελόπουλο, ώστε να είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης ο ίδιος είπε ότι δεν έχει συζητήσει μαζί του. Δήλωσε μάλιστα με νόημα ότι «οι ομάδες που πετούν στην αρχή καίγονται στο φινάλε», ενώ υπογράμμισε ότι δεν έχει κάποια προτίμηση ανάμεσα στον κ. Τζιτζικώστα ή την κ. Χαραλαμπίδου για το δεύτερο γύρο. «Εμείς θα είμαστε σίγουρα στο δεύτερο γύρο. Δε με ενδιαφέρει ποιος άλλος θα είναι μαζί μας», σημείωσε.

Όσο για το δίλημμα «μνημόνιο - αντιμνημόνιο» επισήμανε ότι «ο κόσμος θα κρίνει ποιος μπορεί να προσφέρει και ποιος έχει το καλύτερο πρόγραμμα για την Κεντρική Μακεδονία. Εδώ δεν είναι κεντρική σκηνή», ενώ υπεραμύνθηκε των επιλογών του τα 11 χρόνια της κοινοβουλευτικής και υπουργικής θητείας του, λέγοντας ότι «κανένας μας δεν ήθελε το μνημόνιο. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Ήμασταν αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε το μονόδρομο. Καμάρι μου οι επιλογές μου τα 11 χρόνια που είμαι βουλευτής ή υπουργός. Οι λεγόμενοι αντιμνημονιακοί δεν αντιπροτείνουν τίποτα. Εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο».

Σημείωσε επίσης ότι το κλίμα που έχει εισπράξει από τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας μέχρι στιγμής είναι πολύ καλό, κάτι που αποδεικνύεται από την προσέλευση του κόσμου (παρότι είναι κουμπωμένος και πικραμένος από τα μέτρα) σε δύο από τις ανοιχτές κομματικές συγκεντρώσεις σε Γιαννιτσά και Κιλκίς.

Όσον αφορά στους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης Τζιτζικώστα είπε ότι «οι μισοί είναι μαζί μου», υπογράμμισε ότι «θα κάνουμε καθαρό αγώνα» και για την έκβαση της εκλογικής μάχης τόνισε πως «σημασία έχει τι θα κάνουμε εμείς κι όχι οι άλλοι. Καλή ομάδα θα δημιουργήσουμε, επειδή η καλή ομάδα είναι αυτή που κερδίζει ανεξάρτητα από τον αντίπαλο».

 Του Τάσου Τασιούλα
πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου