Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ιδού η πρόταση Σαμαρά για μεταβατική κυβέρνηση

Μεταβατική και περιορισμένη  χρονικά και από πλευράς αρμοδιοτήτων θα είναι η μεταβατική κυβέρνηση που προτείνει ο Σαμαράς. Και διαβάστε στη συνέχεια ποια είναι η ουσία της σε πείσμα των αθλιοτήτων που διακινούν τα χαλκεία του Μαξίμου και του λαγού:
Μεταβατική, επειδή η χρονική της διάρκεια θα είναι λίγες εβδομάδες και θα διαρκέσει μέχρι να επικυρωθεί η συμφωνία.
Περιορισμένη με την έννοια ότι θα έχει μια και μόνο αποκλειστική αρμοδιότητα, δηλαδή την επικύρωση της συμφωνίας και την εξασφάλιση της 6ης δόσης.  Εννοείται ότι η ΝΔ δεν δέχεται εκχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας, επιτροπείες και τα παρόμοια.
Αμέσως μετά, εκλογές!
Για παράδειγμα, σύμφωνα με αποδιδόμενα στην Μέρκελ μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου πρέπει να έχουν λήξει οι εκκρεμότητες στην Ελλάδα, προκειμένου αμέσως να πάμε σε εκλογές. Αυτονόητο είναι πως αν αυτό επιτευχθεί νωρίτερα, θα έλθουν νωρίτερα και οι εκλογές.
Το ευκταίο είναι όλη αυτή η εκλογική εκκρεμότητα να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις γιορτές. Και αυτή είναι η επιδίωξη του Σαμαρά
Διευκρινίζεται επίσης ότι η κυβέρνηση αυτή δεν θα έχει καμία σχέση με συγκυβέρνηση κομμάτων, καμία σχέση, δηλαδή, με οικουμενική κυβέρνηση που προσπαθούν να περάσουν συμφέροντα και ΠΑΣΟΚ
Ως προς την ειδικότερη σύνθεσή της αυτό όπως είναι φυσικό εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας (να τα αφήσει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ αυτά που ξέρει για παζάρια και διαπραγματεύσεις, δεν περνάνε, τελειώσαν).
Από την πλευρά όμως της ΝΔ διευκρινίζετε ότι δεν θα μετέχουν πολιτικά στελέχη κομμάτων, και ασφαλώς όχι της Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου