Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Εδώ ψηφίζουμε την Κυριακή για Προέδρους ΔΗΜ.ΤΟ, μέλη ΔΗΜ.ΤΕ και συνέδρους (3/4/2016)



Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των Προέδρων ΔΗΜ.Τ.Ο., των μελών ΔΗΜ.Τ.Ε. και των αντιπροσώπων (Συνέδρων) στο Ι’ τακτικό Εθνικό Συνέδριο, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Απριλίου, από την 10:00 έως την 19:00 ώρα, ενημερώνουμε τα μέλη του κόμματος με απόφαση της γραμματείας οργανωτικού οι κάλπες θα στηθούν στα εξής σημεία του νομού :



ΔΗΜ.Τ.Ο.
ΑΙΘΟΥΣΑ
Δ.Δ.
ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ
ΞΕΝΩΝΑΣ «Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ»
ΠΡΩΤΗ
ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΝΙΓΡΙΤΑ
ΕΜΜ.ΠΑΠΠΑ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΠΗ
ΧΡΥΣΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΠΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΑ
ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ
ΣΕΡΡΩΝ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΞΕΝΙΑ
ΣΕΡΡΕΣ
ΣΙΝΤΙΚΗΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στις Σέρρες



Στο πλαίσιο των προσυνεδριακών συσκέψεων των στελεχών της ΝΔ, θα παρευρεθεί  στις Σέρρες   ο αναπληρωτής Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
18.30 Συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Φίλιππος- Ξενία
19.00  Συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΟΔΕ στο ξενοδοχείο Φίλιππος- Ξενία

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την αναφορά του Υπουργού Αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα στα Σκόπια ως «Μακεδονία», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα. 

Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων.

Το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες. 

Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του».

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

«Χωρίς υπερβολή ζούμε την χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών. Ένα χρόνο κυβέρνηση δεν έχουν να παρουσιάσουν καμία επιτυχία»


Στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της ΝΟΔΕΣερρών της Νέας Δημοκρατίας παρευρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Άδωνις Γεωργιάδης τηνΚυριακή 6 Μαρτίου 2016
«Χωρίς υπερβολή ζούμε την χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών. Ένα χρόνο κυβέρνηση δεν έχουν να παρουσιάσουν καμία επιτυχία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ασκώντας δριμεία κριτική κατά τηςπολιτικήςτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στις Σέρρες .
Στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας της ΝΟΔΕΣερρών της Νέας Δημοκρατίας παρευρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Άδωνις Γεωργιάδης τηνΚυριακή 6 Μαρτίου 2016, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Philippos Xenia Hotel .
Λίγο πριν την εκδήλωση ο κ. Γεωργιάδης σε δηλώσειςστα τοπικά ΜΜΕ, ασκώντας κριτική στην κυβερνητική πολιτική του Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο για ανικανότητα , έλλειψη σχεδιασμού και αναφέρθηκε στις αλλαγές που γίνονται στην Νέα Δημοκρατία.
«Η Νέα Δημοκρατία με αίσθημα εθνικής ευθύνης και χωρίς να υπολογίσει πολιτικό κόστος συμφώνησε να βγει μια κοινή πολιτική γραμμή για να δώσουμε προς τ α έξωτην εικόνα ότι μπορούμε να σοβαρευτούμε σε αυτό το θέμα και κυρίως στην Ελλάδα την ευκαιρία αύριο να μην βρεθεί στην απομόνωση και με κλειστά σύνορα .Δεν δώσαμε συναίνεση στον κ. Τσίπρα , δώσαμε βοήθεια στην Ελλάδα την οποία αγαπάμε και λατρεύουμε , όσο μας αφορά να αυξήσουμε τις πιθανότητες να μην έχουμε αύριομια άσχημη εξέλιξη για την πατρίδα» τόνισε αναφερόμενος στην προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας νε βρεθεί λύση στο προσφυγικό.
Εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας ΝΟΔΕ ΣΕΡΡΩΝ
Στην εκδήλωση παραβρέθηκανοι βουλευτές Σερρώντης Νέας Δημοκρατίας,Κώστας Καραμανλής και Φωτεινή Αραμπατζή, καθώς και ο βουλευτήςΘεσσαλονίκης, Θόδωρος Καράογλου, πρώην βουλευτές, τοπικά στελέχη και πλήθος κόσμου.
Οκ. Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, προς τους παρισταμένους αναφέρθηκε στις προεκλογικές δεσμεύσειςτου Αλέξη Τσίπρα , στην προσφυγική μεταναστευτική κρίση, στα κέντρα κράτησης κλειστού Τύπου, στην αξιολόγηση, στην αντιπολίτευση που ασκεί η Νέα Δημοκρατία ,στην καταγγελία εισαγγελέα κατά του κ. Παπαγγελόπουλο, και άσκησεσκληρή κριτική στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Προεκλογικές δεσμεύσειςτου Αλέξη Τσίπρα
«Ένα χρόνο πριν ο κύριος Τσίπρας είχε τις λύσεις για όλα τα προβλήματα. Δεν ήθελες να πληρώσεις ΕΝΦΙΑ; Θα στον καταργούσε. Δεν σου άρεσε ο ΦΠΑ; Θα τον εξαφάνιζε. Ήθελες να είσαι αγρότης και να μην πληρώνεις καθόλου φόρο; Μηδέν φορολογία με τον κ. Τσίπρα. Σε ενοχλούσαν οι λαθρομετανάστες; Θα τους δίνανε χαρτιά να πάνε στην Ευρώπη. Για όλα τα θέματα είχανε μία εύκολη λύση και δυστυχώς ο ελληνικός λαός παρασύρθηκε. Πέρσι τέτοια εποχή είχε δημοσιευτεί στο Βήμα της Κυριακής μία δημοσκόπηση, στην οποία μόνο το 10% του ελληνικού λαού πίστευε ότι τα πράγματα θα είναι χειρότερα του χρόνου απ’ ότι φέτος. Δηλαδή, χειρότερο το 2016 απ’ ότι το 2015. Το 10%. Το 90% πίστευε ότι μετά από ένα χρόνο η Ελλάδα θα είναι καλύτερη. Γιατί; Γιατί είχε μαγέψει ο κύριος Τσίπρας τους πάντες».
Προσφυγική και μεταναστευτική κρίση
«Να σας πω μόνο, ότι δυστυχώς προβλέψεις ξένων κυβερνήσεων μιλούν ότι αν τελικώς κλείσουν οι βόρειοι γείτονές μας οριστικά τα σύνορά τους στην Ελλάδα, (κάτι που θα το ξέρουμε αύριο Δευτέρα)με το ρυθμό που έρχονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην Ελλάδα, κινδυνεύουμε μέσα στο 2016 - μην ακούτε τα νούμερα 50.000 και 100.000 - κινδυνεύουμε να έχουμε 1 εκατομμύριο. Μάλιστα, υψηλός παράγων της κυβερνήσεως μου είπε προχθές, σε εμπιστευτική ενημέρωση, για αυτό δεν λέω ποιας χώρας, ότι η εκτίμησή τους ήταν ότι θα είχαμε 1,5 εκατομμύριο, αλλά ίσως λόγω του κλεισίματος των συνόρων να υπάρξει μία μικρή ανακοπή της ροής και θα σταματήσει στο 1 εκατομμύριο. Μπορείτε να καταλάβετε τι θα πει 1 εκατομμύριο; Όλες οι εικόνες που βλέπετε τώρα στις ειδήσεις είναι για 50.000. Για βάλτε το αυτό επί 20 φορές, για να καταλάβετε τι έχει να γίνει. Είναι ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο μην έχετε αμφιβολία. Κατά ένα μεγάλο βαθμό οφείλεται στους χειρισμούς του κυρίου Τσίπρα και της κυρίας Τασίας και όλων αυτών των ανεκδιήγητων τύπων».
Κλειστού τύπου κέντρα κράτησης μεταναστών
«Προσέξτε τώρα το μείζον για να καταλάβετε τι εστί Αλέξης Τσίπρας, Πρωθυπουργός. Ενώ υποτίθεται ότι είναι πλήρως ενημερωμένος, έχει σχέδιο, ετοιμάζεται για τη Σύνοδο Κορυφής που θα είναι μία εβδομάδα μετά, τη Δευτέρα το βράδυ, ασκεί ένα δεκάρικοεναντίον μου και εναντίον της Ν.Δ. γιατί είχα πει το πρωί εκείνο ότι η Νέα Δημοκρατία ζητάει και κλειστά τύπου κέντρα για όσους δεν είναι πρόσφυγες . Επί τρία λεπτά εξηγούσε γιατί τα κλειστού τύπου κέντρα είναι ακροδεξιά πολιτική. Την Παρασκευή, τα δέχθηκε στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και χθες άνοιξε το πρώτο. Τη Δευτέρα δεν ήξερε τι θα κάνει το Σάββατο και είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας. Από αυτό και μόνο να καταλάβετε σε ποιον έχουμε αναθέσει τις τύχες του μέλλοντος μας, των παιδιών, των εγγονών μας και των δισεγγόνων μας».
Για την αξιολόγηση
«Φανταστείτε ότι η αξιολόγηση την οποία διαρκώς συζητάμε και την οποία βιάζονται να κλείσουν και λένε διαρκώς οι ίδιοι, ότι πρέπει να κλείσει όσο γίνεται γρηγορότερα, η λεγόμενη πρώτη αξιολόγηση, υποτίθεται ότι θα είχε κλείσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Βρισκόμαστε ήδη στον Μάρτιο και κανείς δεν ξέρει πότε θα κλείσει η αξιολόγηση, ώστε να επανέλθει η σταθερότητα και η βεβαιότητα στην οικονομία μας και να ξέρουμε ότι μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον μας. Άρα, βρισκόμαστε εν μέσω μιας τέλειας καταιγίδας».
Αντιπολίτευση που ασκεί η ΝΔ
«Κάποιοι, είπαν, ότι είναι ήπια η στάση του Κυριάκου, ήπια η στάση της Νέας Δημοκρατίας, ότι δεν έπρεπε να βάλουμε πλάτη προχθές, έστω αυτή τη μικρή συναίνεση στο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι αυτοί που το λένε αυτό κάνουν λάθος και θα σας πω και γιατί κάνουν λάθος. Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί εμάς τους Νεοδημοκράτες από τους Συριζαίους; Ποιο είναι το μείζον χαρακτηριστικό μας; Για εμάς, η Ελλάδα έρχεται πάντα πρώτη. Την Ελλάδα την αγαπάμε και τη λατρεύουμε αυθεντικά. Δεν την λατρεύουμε για την καρέκλα. Την αγαπάμε γιατί είμαστε πατριώτες αληθινοί. Τι προσπάθησε να κάνει ο Κυριάκος προχθές και πιστεύω ότι το έκανε με αρκετά μεγάλη επιτυχία; Να δώσει προς τα έξω το μήνυμα ότι πλέον και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις στη χώρα ελέγχουν τον κύριο Τσίπρα ως προς αυτό το θέμα. Ανάγκασαν τον κύριο Τσίπρα να δεχθεί θέσεις, τις οποίες ο μέσος Συριζαίος ακούει και του σηκώνεται η τρίχα, όπως τα κλειστού τύπου κέντρα, πολιτικές αποτροπής και όλα τα υπόλοιπα και ταυτόχρονα, στέλνει προς τα έξω ένα μήνυμα, ότι ναι, μπορούμε στην Ελλάδα να συνεννοηθούμε για αυτό το μεγάλο θέμα και άρα, εμπιστευτείτε μας και μην κλείσετε τα σύνορα. Δεν ξέρω αν αύριο θα κλείσουνε τα σύνορα. Κανένας δεν το ξέρει. Αυτό θα φανεί στη Σύνοδο. Ξέρω όμως ότι η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε το μέγιστο που μπορούσε χθες για να μην κλείσουν τα σύνορα και να μην πάθει ζημιά η χώρα μας. Γιατί επαναλαμβάνω, για εμάς η Ελλάδα έρχεται πάντα πρώτη. Όταν με το καλό θα έχουν μπει τα πράγματα σε μία τάξη τότε θα γυρίσουμε να καταλογίσουμε ευθύνες. Τώρα, όμως, πρέπει να περάσει το καράβι απέναντι»
Καταγγελίες εισαγγελέα κατά Παπαγγελόπουλου
«Σήμερα, κυρίες και κύριοι, μέσα στο χαμό που ζούμε, αποκαλύπτεται στη χώρα μας ότι Υπουργός, και συγκεκριμένα ο κύριος Παπαγγελόπουλος απείλησε την Εισαγγελέα Εφετών με τη φράση «δεν θα κάνεις Χριστούγεννα». Κοιτάξτε μία σύμπτωση, τη φράση «δεν θα κάνεις Χριστούγεννα με το παιδί σου» το είχε πει αυτός ο Μαυρίκος σε αυτή την κυρία τη δημοσιογράφο που έγινε το κύκλωμα εκβιασμών δημοσιογράφων, και λέγαμε πριν από μία βδομάδα: ακούστε τον άτιμο τον εκβιαστή τι είπε στην κυρία «δεν θα κάνεις Χριστούγεννα με την κόρη σου». Και μία βδομάδα μετά, μαθαίνω ότι την ίδια φράση την είπε ο Υπουργός Παπαγγελόπουλος στην Εισαγγελέα Εφετών. Και εγώ, επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής, προσέξτε, είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που υπάρχει καταγγελία δικαστού για παρέμβαση υπουργού και δεν έχει ξαναγίνει ποτέ . Δεν μπορεί να διανοηθεί Υπουργός να πάρει και να κάνει παρέμβαση, και μάλιστα με αυτό τον τρόπο, σε δικαστή. Η κυρία Εφέτης λέει ότι της είπε αυτά ο κύριος Παπαγγελόπουλος και γράφει στην καταγγελία της ότι έχει και το ηχητικό ντοκουμέντο που αποδεικνύει την αλήθεια των λεγομένων της. Αλλά εγώ θα σας πω ότι λέει ψέματα η κυρία. Ακούστε ποια ήταν η απάντηση του Υπουργού. Λέει, τη συνάντησα, προσέξτε, στο γραφείο μου κατόπιν δικής της, λέει, προτάσεως. Ο Υπουργός κατά της διαφθοράς συνάντησε την Εισαγγελέα που ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς, θεσμικά απαράδεκτο, αλλά ας πούμε ότι τη συνάντησε. Της είπα στην αρχή, λέει, ότι να μην φοβάται ότι θα της ασκήσω δίωξη γιατί δεν θέλω να συνδέσω το όνομά μου με διώξεις συνάδελφων. Δηλαδή: μη φοβάσαι θα είμαι καλός μαζί σου. Μετά όμως της είπε ότι: η νομική μου άποψη είναι ότι πρέπει να δώσεις το φάκελο αλλού. Προσέξτε, γιατί αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα, ο Υπουργός παραδέχεται ότι τη συνάντησε, ότι της είπε να μην φοβάται ότι θα της ασκήσει δίωξη, εμμέσως πλην σαφώς της είπε: άμα θέλω σου ασκώ δίωξη. Και στη συνέχεια της είπε: εγώ τώρα που είμαι καλός μαζί σου και δεν θα σου ασκήσω δίωξη, σου λέω τη νομική μου άποψη, όχι την υπουργική μου άποψη. Λες και μπορεί ο Υπουργός να έχει και νομική άποψη, όταν μιλάει με την Εισαγγελέα, να δώσει τον φάκελο αλλού. Παιδιά, αυτά δεν γίνονται ούτε στην Αφρική. Δεν γίνονται ούτε στην Τουρκία του Ερντογάν. Δεν γίνονται στον πολιτισμένο κόσμο. Μιλάμε για αδιανόητα πράγματα. Πρωτοφανή. Με τον ΣΥΡΙΖΑ χάνουμε και τι ς δημοκρατικές μας ελευθερίες διότιη διάκριση των εξουσιών είναι το μείζον ,είναι το θεμέλιο όπου εδράζονται οι δυτικού τύπου δημοκρατίες»
Τσίπρας και διαπλοκή
«Ο κύριος Τσίπρας, ξέρετε ποιος Τσίπρας, αυτός ο σφοδρός πολέμιος της διαπλοκής, το ξέρετε ότι είναι σφοδρός πολέμιος της διαπλοκής και το ξέρουμε όλοι. Αυτός ο άνθρωπος μη δει διαπλοκή, μπαίνει στη μέση και σκίζει τη γάτα, που είπε στον Χατζηνικολάου. Ε, του ξεφεύγει καμία γάτα Ιμαλαΐων, αλλά αυτές είναι ωραίες γάτες, δεν τις πειράζει προφανώς. Την ώρα που μίλαγε στη Βουλή κατά της διαπλοκής πήγαινε και έβλεπε κρυφά τον Ψυχάρη…Δηλαδή αυτά δεν γίνονται. Πού να τα πεις και ποιος να σε πιστέψει».
Ένα καλό θα αφήσει η κυβέρνηση Τσίπρα
« Όταν με το καλό φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα μόνο ένα καλό θα αφήσει στην Ελλάδα.Το οποίο είναι πολύ καλό,όταν με το καλό θα φύγει δεν θα τολμάει να λέει κανείς ότι ς είναι αριστερός , μην τυχόν και τον ταυτίσει κανένας με τον Τσίπρα. Όπως έγραψε ο Γιώργος Χωμενίδης , ότι μετά τονΤσίπρα θα φοράμε γραβάτα γι α ν α πηγαίνουμε και στο περίπτερο μην τυχόν νομίζει ο περιπτεράς ότι ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς υπερβολή ζούμε την χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών. Ένα χρόνο κυβέρνηση δεν έχουν να παρουσιάσουν καμία επιτυχία»
Για τον Πάνο Καμένο
«Τον Καμένο δεν το βάζω για συγκεκριμένο λόγο . Διότι τον θεωρώ υπολειπόμενο πολιτικόμέγεθος . Ο Τσίπρας τον τράβηξε, μας τον έφερε. Ημεγαλύτερη θείαδίκη για τον Πάνο Καμμένο είναι ότι πριν δύο χρόνια με τον Τέρενς Κουίκ στην πορεία κατά της Μέρκελπρος την Γερμανική πρεσβεία και κατηγορούσε την αστυνομία ότι τους ψέκαζε χημικά ,δύο χρόνια μετά ο Πάνος Καμένος υπουργός Εθνικής Άμυνας παρακαλά την ΆγκελαΜέρκελ να κρατήσει τον γερμανό διοικητή ναύαρχο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, να φυλάξει τα σύνοραπου δεν μπορεί να φυλάξει αυτός»
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους βουλευτές Κώστα Καραμανλή ,Φωτεινή Αραμπατζή και Θόδωρο Καράογλου. Στην συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε σε ερωτήσεις παρισταμένων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της βασιλόπιτας.
Δήμητρα Μετόκη
πηγή:www.e-simerini.com