Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ο Νικήτας Κακλαμάνης νέος Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Η ΝΔ προτείνει τον δικό της αντιπρόεδρο της Βουλής και θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες του neodimokratis.gr ο Νικήτας Κακλαμάνης.Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Σαμαρά-Σουλτς

Σε θερμό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς με τον Αντώνη Σαμαρά στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού.
Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο τις εξελίξεις στην Ελλάδα μετά τις εκλογές και διήρκεσε 45 λεπτά .
Μετά την ολοκλήρωσή της δεν έγιναν δηλώσεις.
πηγή: www.antinews.gr


Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΝΔ: Χαιρετίζουμε το κυβερνητικό σχήμα του κ. Τσίπρα, των 40 Υπουργών

«Χαιρετίζουμε το ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα του κ. Τσίπρα, των 40 Υπουργών» δήλωσε ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης. Εκανε λόγο για κυβέρνηση «χωρίς κατεύθυνση και με ισορροπίες εύθραυστες, ανάμεσα σε διαφορετικές συνιστώσες, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ». Εξέφρασε μάλιστα την βαθιά ανησυχία της ΝΔ «για τη συμμετοχή προσώπων σε τομείς ευθύνης τα οποία έχουν εκφράσει επικίνδυνες θέσεις, όπως π.χ. για την ανάπτυξη, για τις αποκρατικοποιήσεις, για την ακύρωση επενδύσεων, για την επαναφορά του ασύλου παρανομίας στα πανεπιστήμια ακόμα και για τα ανοιχτά σύνορα για κάθε παράνομο μετανάστη».
Επιπλέον η Νέα Δημοκρατία είναι «απολύτως αντίθετη με την κατάργηση των δύο πιο σημαντικών για την ανάπτυξη Υπουργείων, των Υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού» και «αδιανόητη την υποβάθμιση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».
Τέλος επέκρινε την πρόταση Τσίπρα να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας πως «ενώ θα έπρεπε να σηματοδοτεί συναινέσεις και συνθέσεις ανάμεσα σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, προφανώς δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά».

πηγή: neodimokratis.gr

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Συνέντευξη Αντώνη Σαμαρά

Παρακολουθήστε στις 11:00 στο ΣΚΑΙ, τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά στο δημοσιογράφο Τάκη Χατζή. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί παράλληλα και από την ιστοσελίδα μας στο www.nd.gr/live

Μάθε τον Σύριζα


Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Φορτσάκης Π. Θεόδωρος
Σταμάτης Δημήτριος
Νίκη Κεραμέως
Βασίλης Οικονόμου
Γρηγόριος Δεμέστιχας
Φαρμάκης Γρηγόρης
 Κωνσταντίνος Χολέβας
Δρ. Γούσιας Ιωάννης Σπυρίδων
Τσακίρης Παύλος
Μανούσακα – Τσιριντάνη Παγώνα 

Νίκος Πέπας
Σάκης Ιωαννίδης

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

O Φορτσάκης στο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

Προσωπικά έχει αναλάβει τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας ο Πρωθυπουργός, ενώ υπάρχουν εισηγήσεις, να είναι σε εκλόγιμη θέση, κάποιοι προτείνουν και στην πρώτη θέση, ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θόδωρος Φορτσάκης.
Η υποψηφιότητα του κ. Φορτσάκη έχει πολλούς υποστηρικτές στη λογική ότι ήταν αυτός που συγκρούστηκε με το αριστερό κατεστημένο, όπως λένε, στα ΑΕΙ και εάν συμπεριληφθεί στην πρώτη θέση του Επικρατείας θα είναι ένα σαφές πολιτικό μήνυμα.
Αναδημοσίευση από: neodimokratis.gr

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ


Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Σαμαράς:Τώρα που η πατρίδα μας σηκώθηκε στα πόδια της, να μην κυλήσει ξανά

Την ευχή η πατρίδα μας να συνεχίσει να στέκεται όρθια στα πόδια της, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Καβάλα αμέσως μετά την κατάδυση του τιμίου σταυρού στο λιμάνι της Καβάλας.
Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε υγεία σε όλους τους Έλληνες «και προκοπή στην πατρίδα μας τώρα που σηκώθηκε στα πόδια της να μην κυλήσει ξανά».
Ευχές για υγεία και φώτιση αλλά και συγχαρητήρια έδωσε ο πρωθυπουργός σε όλους τους κολυμβητές που αψηφώντας το τσουχτερό κρύο έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν το σταυρό. Ιδιαίτερα στον 35χρονο τυχερό Δημήτρη Γιαννικόπουλο, υπάλληλο του ΟΑΕΔ Καβάλας, που ανέσυρε το σταυρό ο κ. Σαμαράς του ευχήθηκε κάθε καλό στη ζωή του.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων που τέλεσε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας. 
πηγή: www.antinews.gr

«Πράγματι, διαβάσαμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους παράνομους μετανάστες»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ για το κρίσιμο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
  • Στο Λονδίνο ο κ. Σταθάκης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα – φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ σε επενδυτικά κεφάλαια, υποσχέθηκε ότι προτεραιότητα στις «μεταρρυθμίσεις» τους είναι η «προσφορά  Ελληνικής υπηκοότητας σε χιλιάδες μετανάστες»  (σελ 18)
  • Στην πολιτική απόφαση του ιδρυτικού συνεδρίου του για το κρίσιμο αυτό θέμα, στην παράγραφο 13.23 ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ανάμεσα στα άλλα: “Απαιτούνται παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων… μια νέα διαδικασία νομιμοποίησης για τους μετανάστες «χωρίς χαρτιά» και μια νέα διαδικασία πολιτογράφησης για όσους ζουν και εργάζονται επί χρόνια στην Ελλάδα”.
  • Στη διακήρυξη για τις ευρωεκλογές 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ευθέως ότι θα καταργήσει τις πολιτικές αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης, τη συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ,  τη FRONTEX, τους χώρους κράτησης μεταναστών, «υποστηρίζοντας πολιτικές ένταξης των μεταναστών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».
Οι πάντες γνωρίζουν ποιος δημιούργησε τις Υπατίες, ποιος προσκαλεί κάθε παράνομο μετανάστη στην Ελλάδα, ποιος ζητά να κλείσουν τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, και ποιος είναι αυτός που τελικά εκμεταλλεύεται το δράμα των μεταναστών».

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ- ΛΑΡΙΣΑ


Σαμαράς: Στις εκλογές ο λαϊκισμός θα υποστεί την τελειωτική του ήττα


Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από την Λάρισα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατηγορώντας τον ότι οδηγεί την χώρα σε χρεοκοπία και σε πιστωτική ασφυξία και εν τέλει εκτός Ευρώπης.
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών και υποστήριξε ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί: «Από την Λάρισα ξεκινάμε την πορεία της νίκης, η Ελλάδα θα νικήσει. Υπάρχει βεβαιότητα ότι θα κερδίσουμε. Ο αέρας νίκης που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει, το κλίμα αλλάζει. Ο ελληνικός λαός μας ψήφισε πριν από δυόμισι χρόνια για να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Πριν από δυόμισι χρόνια ελάχιστοι το πίστευαν. Σε δυόμισι χρόνια η Ελλάδα έκανε το μεγαλύτερο νοικοκύρεμα, δεν έχει ελλείμματα, ήταν έτοιμη να βγει από την κρίση, αλλά ορισμένοι δεν μας άφησαν. Μία μειοψηφία βουλευτών έσυραν την χώρα σε εκλογές που ο ελληνικός λαός δεν ήθελε. Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και ότι κάθε χρονιά θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Φοβούνται να μείνουμε στον δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης. Γι αυτό τον λόγο μας πηγαίνει σε εκλογές, εμείς όμως του λέμε μαζί με τον ελληνικό λαό ότι αυτές τις εκλογές θα τις κερδίσουμε. Ήταν λάθος να μας πάνε σε εκλογές την ώρα που άρχισε να ανακάμπτει η χώρα. Γι αυτό και θα τους τιμωρήσει ο λαός που τον έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που έκαναν το δείχνει η αντίδραση των αγορών που οφείλεται στο ότι αυτή η κυβέρνηση είχε εμπνεύσει την εμπιστοσύνη. Αντίθετα αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν στην χρεοκοπία. Τους το λέει κάθε μέρα ο διεθνής Τύπος και οι διεθνείς παράγοντες. Όλοι τους το φωνάζουν ότι αυτά που λένε δεν γίνονται και ότι θα οδηγήσουν την χώρα σε τεράστια περιπέτεια».
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι αυτά που λέει δεν είναι κινδυνολογία όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι «οι θεσμικές αποφάσεις των συνεδρίων τους λένε ότι δεν θα πληρώσουν τόκους και χρεολύσια, αυτά όμως οδηγούν σε χρεοκοπία. Και ακόμη περισσότερο λένε ότι θα κάνουν αναγκαστικό δανεισμό. Εμείς λέμε την αλήθεια. Αυτό είναι το όπλο μας, η αλήθεια και η ευθύνη. Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσουν οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και το ΕΣΠΑ, συνολικά κονδύλια για την επόμενη επταετία 43,5 δισ. ευρώ. Ο πρώτος που θα χάσει θα είναι ο αγρότης και η αγροτική περιφέρεια. Επίσης θα κινδυνεύσει και η ρευστότητα, θα λείψουν άμεσα 15 δισ. ευρώ μετά τον Μάρτιο. Θα τα χάσουμε γιατί όπως μας έχουν προειδοποιήσει όποιος δεν τηρεί τους όρους της ΕΕ δεν παίρνει χρήματα. Θα οδηγήσουν την χώρα σε πιστωτική ασφυξία. Αυτή είναι η αλήθεια και έχω υποχρέωση να την λέω».
Ο πρωθυπουργός είπε ότι μετά τη συμφωνία με την τρόικα θα καταρτίσει οδικό χάρτη για την μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών μαζί με την προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης.
Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι επιδοτήσεις των αγροτών. Αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται στην περιφέρεια Θεσσαλίας λέγοντας ότι συνεχίζεται το έργο του Αχελώου, αυτή την στιγμή τρέχουν στην Θεσσαλία 1100 έργα ύψους 1,2 δισ. ευρώ.
Ειδική αναφορά έκανε στην σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού λέγοντας ότι συνιστά «λαμπρή επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας». Ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρά μαζί με την Ευρώπη, όλα θα ματαιωθούν αν έλθει σε ρήξη, τα προϊόντα μας θα χάσουν αγορές, θα χαθούν επιδοτήσεις, θα χάσουν οι επιχειρήσεις ρευστότητα.
Ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Δεν αναγνωρίζω στον κ. Τσίπρα το δικαίωμα να κερδοσκοπεί επάνω στον πόνο του ελληνικού λαού. Έγιναν και λάθη τα τελευταία δυόμισι χρόνια είμαι ο πρώτος που το αναγνωρίζει. Ωστόσο δεν διεκδικώ το δικαίωμα στην απραξία και δεν διεκδικώ το δικαίωμα να ταΐζω τον κόσμο με παραμύθια. Αν όλα πάνε καλά και θα πάνε εφέτος δεν θα ζητήσουμε δανεικά, ούτε για τόκους, αυτό σημαίνει εθνική αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία. Στην προσπάθειά μας συναντήσαμε υπονόμευση από μέσα. Προσπαθούν να ανακόψουν την έξοδο από την κρίση. Είναι ευθύνη μας να πούμε την αλήθεια. Είναι ευθύνη του ελληνικού λαού να πει όχι στον λαϊκισμό. Θα είναι η πιο κρίσιμη αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Ο λαϊκισμός θα υποστεί την τελειωτική του ήττα και θα ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη μέσα στην Ευρώπη». 
ΠΗΓΗ:  www.antinews.gr

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ -ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Αύριο στις 18.30, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλά στην Κομοτηνή

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Απόφαση Χρεωκοπίας Σύριζα | Τολιός 30/12/2014

Εκλογές 2015: Τι ισχύει για ετεροδημότες, κατοίκους εξωτερικού και ενστόλους

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών κάνει γνωστό ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των ετεροδημοτών, στον τόπο διαμονής τους, κατά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, θα γίνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην εκλογική νομοθεσία, δηλαδή όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ετεροδημοτών, αλλά και όσοι είχαν υποβάλει αίτηση εγγραφής τους μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2014.

Σημειώνεται ότι δεν καταχωρούνται εγγραφές στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους με βάση τις αιτήσεις ετεροδημοτών που υποβλήθηκαν μετά την 31η Οκτωβρίου 2014.

Οι εκλογείς αυτοί, δηλαδή, στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 θα ψηφίσουν στον τόπο εγγραφής τους.


Επισημαίνεται δε ότι για τους Έλληνες εκλογείς κατοίκους εξωτερικού, αλλά και για όσους την ημέρα της ψηφοφορίας θα είναι εκτός Ελλάδος, σε οποιαδήποτε χώρα, δεν προβλέπεται τρόπος άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από το σημείο που θα βρίσκονται.

Επίσης, με εγκύκλιό του, το υπουργείο Εσωτερικών κάνει γνωστή τη δυνατότητα εγγραφής σε ειδικούς καταλόγους όσων εργάζονται σε σώματα ασφαλείας.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι θα πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες και να πληρούνται ειδικά κριτήρια προκειμένου να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις, στο Λιμενικό Σώμα, στην Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Οι στρατιωτικές μονάδες και τα λοιπά σώματα, υποχρεούνται να τηρούν και να ενημερώνουν συνεχώς καταστάσεις των υπηρετούντων σε αυτές.

Οι καταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν ως ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι, βάσει των οποίων οι εγγεγραμμένοι σ' αυτούς θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές στον τόπο που υπηρετούν.

Πηγή: enikos.gr

Aναδημοσίευση από:amphipolinews

Το πρώτο “χτύπημα” της Σπυράκη ως εκπροσώπου της ΝΔ

Τον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter επέλεξε η Μαρία Σπυράκη για να κάνει την πρώτη δημόσια παρέμβασή της, ως εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σε αυτή την προεκλογική περίοδο.
Η Μαρία Σπυράκη, την οποία εμπιστεύτηκε για τη νευραλγική αυτή θέση ο Αντώνης Σαμαράς, σημείωσε με νόημα τα εξής:
“Αύριο, με την είσοδο της Λιθουανίας, η Ευρωζώνη μεγαλώνει (19). Κάποιοι στην Ελλάδα βάζουν στο τραπέζι τη χρεοκοπία και την έξοδο”.
πηγή: http://neodimokratis.gr/