Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Tο τρίπτυχο της αντεπίθεσης Σαμαρά

Ποιος θα το περίμενε. Ότι η κυβέρνηση θα ξυπνούσε μέσα στο κατακαλόκαιρο και ότι μια σειρά από γεγονότα βαρύνουσας σημασίας θα μπορούσαν να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα που επιχειρούσε να επιβάλει ο Τσίπρας με τους ακτιβισμούς του για τη ΔΕΗ, τον αιγιαλό και άλλα πολλά.
Κι όμως, έπρεπε να περάσουν δύο μήνες μετά τον ανασχηματισμό για να πάρει μπρος η νέα κυβέρνηση. Ακόμη και ο Χαρδούβελης που στην αρχή είχε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει και να δρα καταλλήλως.
Η ανακοίνωση ότι η τρόικα δεν θα έρθει στην Αθήνα για την επόμενη αξιολόγηση, αλλά ο έλεγχος θα γίνει στο Παρίσι έχει μεγάλη σημασία. Δεν είναι απλά ότι δεν θα δούμε τα ξινισμένα μούτρα του Τόμσεν στην Ελλάδα. Είναι ότι μπαίνουν οι βάσεις για οριστικό απεγκλωβισμό της χώρας από τους δανειστές.
Όχι, δεν θα γλιτώσουμε εύκολα από αυτούς. Άλλωστε με τόσα που χρωστάμε θα έχουν πάντα τον πρώτο λόγο. Όμως, πλέον το παζάρι μπορεί να γίνει σε άλλη βάση κι όχι με το πιστόλι κάθε φορά στον κρόταφο.
Όχι με τους τροικανούς να σουλατσάρουν στην Αθήνα και να γίνεται ο χαμός, Όχι με τους υπουργούς να κατεβάζουν τα μολύβια και το μόνο που κάνουν είναι να περνάνε ατέλειωτες ώρες με την τρόικα.
Όλο αυτό το σκηνικό και το ραντεβού στο Παρίσι, η μείωση του χρόνου που θα έρχεται στην Αθήνα η τρόικα, με στόχο την εξαφάνισή της είναι μια μεγάλη νίκη. Είναι η αρχή της απεμπλοκής από τα μνημόνια. Κι όσο ξεκαθαρίζεται ότι η οικονομία είναι βιώσιμη, η χώρα είναι αυτάρκης και το χρέος μπορεί να διευθετηθεί, τόσο θα γίνεται αντιληπτό ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλο δάνειο με νέα μέτρα.
Η θερινή αντεπίθεση του Σαμαρά ξεκίνησε με στόχο μέχρι το τέλος του έτους να έχουν κλείσει πολλά μέτωπα. Και αφού κλείσουν αυτά να μπορεί να αποφασίσει η Βουλή ή ο ελληνικός λαός τι θέλει. Εκλογές ή σταθερότητα.
Ο πρωθυπουργός πάει να κλείσει τα πολιτικά μέτωπα και το έκανε με την επιλογή Αβραμόπουλου. Το επόμενο βήμα στο σχέδιό του είναι η διεύρυνση στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν η χώρα να πάει μπροστά. Όποιος θελήσει θα ακολουθήσει.
Σε οικονομικό επίπεδο, όμως, ο βασικός στόχος είναι ένας. Να δοθεί στον ελληνικό λαό η ελπίδα ότι η χώρα τέλειωσε με το κακό παρελθόν της. Έκανε θυσίες, είχε μια επίπονη διαδρομή, δεν θα γίνει όπως ήταν πριν, αλλά έχει πλέον τις βάσεις για μια αξιοπρεπή πορεία. Για επιστροφή στην ομαλότητα, στη δημοσιονομική τάξη.
Έτσι, λοιπόν, το τρίπτυχο της ατζέντας Σαμαρά είναι: 1. Απεμπλοκή από τα μνημόνια και από τις τρόικες. 2. Βάσεις για οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη. 3. Πολιτική σταθερότητα με αξιοποίηση όλων των υγειών δυνάμεων από όλο το φάσμα της πολιτικής σκηνής.
Φυσικά δεν είναι όλα ρόδινα. Μέσα στην εβδομάδα ξεκινά μια φοροκαταιγίδα που θα πλήξει εκατομμύρια Έλληνες. Φόρος στα ακίνητα και η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος ασφαλώς δεν είναι και λίγα την ώρα που δεν υπάρχει σάλιο ούτε για διακοπές. Ο κόσμος περνάει δύσκολα και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση το αντιλαμβάνεται. Σίγουρα ο Σαμαράς το ξέρει καλά και μαζί του και ορισμένα στελέχη που καταλαβαίνουν ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Γι’ αυτό και οι φοροελαφρύνσεις είναι μονόδρομος. Γι’ αυτό και οι αναπτυξιακές κινήσεις είναι επιβεβλημένες. Άλλωστε, γι’ αυτό γίνεται διευρυμένη διϋπουργική σήμερα στο Μαξίμου προκειμένου να βρεθούν λύσεις για τη βιομηχανία και να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας.
Επομένως, η επικοινωνιακή και ουσιαστική αντεπίθεση που ξεκίνησε ήδη ο Σαμαράς δεν έχει γυρισμό. Τα λάθη πρέπει να μείνουν πίσω, τα βαρίδια να μείνουν στη γωνία και η κυβέρνηση να πάει μπροστά, όσο πάει. Και όταν θα έρθει η ώρα θα κριθεί από τον ελληνικό λαό.
πηγή: www.antinews.gr 

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Βορίδης: Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν δύσκολες μάχες καθημερινά

Μήνυμα συνεργασίας στους γιατρούς και στο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων στέλνει ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος παραδέχεται ότι γιατροί και νοσηλευτές δίνουν καθημερινά δύσκολες μάχες.

Σε συνέντευξή του στα Νέα, ο κ. Βορίδης δίνει έμφαση στις επικείμενες προσλήψεις που θα δώσουν ανάσα στις μονάδες υγείας. «Η επικείμενη ενίσχυση των δομών υγείας με 2.950 προσλήψεις είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, οι συγκεκριμένες προσλήψεις δεν θα καλύψουν συνολικά τα κενά» τονίζει.

Εμφανίζεται θερμός υποστηρικτής των γενόσημων φαρμάκων, επικαλούμενος το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. 

Προαναγγέλλει, επίσης, και αλλαγές στο σύστημα των εφημεριών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα σχέδια θα παραμείνουν στο συρτάρι έως ότου τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το έργο του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

ΠΗΓΉ: http://www.agelioforos.gr

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

 ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ.(29/06)
ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ





ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ!!!!!

Σε έναν ιδιαίτερα θετικό ενδιάμεσο απολογισμό όσον αφορά τις κρατήσεις που καταγράφουν για την Ελλάδα, προχωρούν οι μεγάλοι γερμανικοί tour-operator.
«Ελλάδα, η επιτυχία του καλοκαιριού» είναι ο τίτλος άρθρου στην οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche που αναφέρεται στην φετινή πορεία του ελληνικού τουρισμού.
Όπως σημειώνεται στο άρθρο, αυτές τις ημέρες οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι προχωρούν σε έναν ενδιάμεσο απολογισμό για το φετινό καλοκαίρι και η σημαντικότερη είδηση είναι εξής: η Ελλάδα, η οποία δεν είχε μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια λόγω απεργιών και διαδηλώσεων αλλά και περιορισμένου αριθμού πτήσεων, επιστρέφει στις προτιμήσεις των γερμανών τουριστών. Όπως σημειώνει πολύ χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τουριστικού ομίλου TUI Κρίστιαν Κλέμενς, οι τουριστικοί προορισμοί στην Πελοπόννησο σπάνε ρεκόρ.
Μόνον η TUI, που είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος της Γερμανίας, αναμένεται να σπάσει φέτος και για πρώτη φορά το φράγμα των 400.000 τουριστών που θα μεταφέρει στην Ελλάδα.
Κως και Κέρκυρα τα trend στην Thomas Cook
Παρόμοια η εικόνα και στον μεγάλο ανταγωνιστή της TUI, την Τόμας Κουκ. Μπορεί στον έτερο μεγάλο τουρ οπερέιτορ η ισπανική Μαγιόρκα να παραμένει ο δημοφιλέστερος προορισμός, ωστόσο ακολουθούν άμεσα Τουρκία και Ελλάδα.
Όσον αφορά την Ελλάδα ειδκότερα, η απόλυτη τάση του καλοκαιριού στην Τόμας Κουκ είναι φέτος η Κως και η Κέρκυρα. Λόγω της ζήτησης μάλιστα ο εν λόγω όμιλος επιμήκυνε την φετινή τουριστική περίοδο κατά τρεις εβδομάδες, προσφέροντας τουριστικά πακέτα μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου.

πηγή :  Ditiki FreePress