Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Παράταση στην κατάθεση φορολογικών δηλώσεων για 2,3 εκατ. φορολογούμενους

Περίπου δύο εκατομμύρια φορολογούμενοι που δεν έχουν ακόμη υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να την υποβάλλουν και μετά τις 30 Ιουνίου, που λήγει και τυπικά η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων.
Το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να δώσει μια τελευταία ευκαιρία σε όσους δεν έκαναν τη δήλωση και για να μην καταρρεύσει το TAXIS τις τελευταίες ημέρες προχωρά στην εφαρμογή της παλιάς συνταγής της θέσπισης καταληκτικών προθεσμιών υποβολής της φορολογικής δήλωσης με βάση το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου. Ετσι η παράταση που δίνεται αναμένεται να είναι έως τις 15 ή και 20 Ιουλίου. Ωστόσο, κάθε δύο ημέρες θα λήγει και η προθεσμία για ένα ψηφίο Αριθμού Φορολογικού Μητρώου.
Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 3,5 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις και από αυτές που έχουν εκκαθαριστεί προκύπτει ότι τέσσερις στους δέκα φορολογούμενους πληρώνουν έξτρα φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2013, ενώ μόνο δύο στους δέκα έχουν επιστροφή φόρου.
πηγή: www.imerisia.gr

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Φαήλος: Ποιοι είναι οι εχθροί του λαού

Στην Ελλάδα μερικοί διαπρύσιοι κήρυκες του νεοφιλελευθερισμού έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό: την ελεύθερη αγορά, την ιδιωτική οικονομία, δεν τη ξέρουν, δεν τους ξέρει. Με την εργασία δε έχουν μια πολύ συγκεκριμένη σχέση. Ολη τους τη ζωή παρατηρούν επισταμένως τους άλλους να δουλεύουν. Οι άλλοι, η πλέμπα, ιδρώνουν κι αυτοί σφουγγίζονται νοερώς, συμπάσχοντας με τα κορόιδα.

Πόσο νεοφιλελεύθερος μπορείς να είσαι όταν όλη σου τη ζωή, συνήθως δε δυο και τρεις γενιές οικογενειακώς, σιτίζεσαι μόνον από το κρατικό πρυτανείο και τους ιδιώτες «χορηγούς» της... καριέρας σου; Κάργα! Συνήθως μάλιστα αυτοί οι χορηγοί σιτίζονται κι αυτοί από το ίδιο, το κρατικό, πρυτανείο. Μπετά, σίδερα, άσφαλτος, όπλα, προμήθειες, διαμεσολαβήσεις, με έναν (1) πελάτη, το κράτος· τουτέστιν εμάς, τα γομάρια του αληθινού κόσμου της εργασίας, που η τελευταία φορά που πήραμε χρήμα από το κράτος ήταν ο γλίσχρος μισθός του φαντάρου ή του έφεδρου αξιωματικού, που τον πληρωνόμασταν σε μονάδες σκόρπιες στον χάρτη. Συχνά εκεί που είναι η πινέζα, εκεί που ενώνονται οι βαλκάνιοι πολιτισμοί. Αλλωστε, συνήθως οι κρατικοδίαιτοι νεοφιλελεύθεροι, όπως και οι «προοδευτικοί», κάργα αριστεροί, ομόλογοί τους, έχουν αυτό το κοινό. Υπηρέτησαν επαξίως στη γενναία Γκομενοφυλακή του Κολωνακίου. Φύλαξαν Θερμοπύλες παρακείμενες του Da Capo και την αδιάβατη οροσειρά που ξεκινάει από τη Δεξαμενή και καταλήγει στον λόφο του Φιλοπάππου, παλαιόθεν Ανοπαία οδό λογής λογής βαρβάρων.

Εχουν βέβαια κι άλλο κοινό οι νεοφιλελεύθεροι του κρατικού θερμοκηπίου και τα «προοδευτικά» είδωλά τους στον παρακμιακό μας καθρέφτη, εκτός από το ότι αμφότεροι σιτίζονται από το κράτος. Είναι όλοι μαρξιστές. Τόσο οπαδοί του Groucho Marx, που έλεγε «αυτές είναι οι αρχές μου κι αν δεν σας αρέσουν έχω κι άλλες» όσο και του Κάρολου, του γνωστού τύπου που έζησε μια ζωή στην τράκα από τον Ενγκελς. Διότι αμφότεροι, το έχουμε ξαναπεί, βλέπουν την κοινωνία ταξικά. Οι μεν από την πλευρά των ισχυρών, οι δε, τάχα, από την πλευρά των αδυνάμων. Οι μεν πρώτοι υπηρετούν τα συμφέροντα των ολίγων, οι άλλοι καπηλεύονται τα συμφέροντα των πολλών, για να υπηρετήσουν κι αυτοί τα συμφέροντα ολίγων, οι οποίοι όμως δεν είναι οι αστοί αλλά η κομματική γραφειοκρατία.

Η κατσαπλιάδικη βαλκάνια έκδοση των νεοφιλελευθέρων, που βγάζουν φλύκταινες και μόνο στην ιδέα τού να είναι το κράτος οτιδήποτε παραπάνω από τροχονόμος των συμφερόντων κρατώντας την ανάσα του, πιστεύουν ακράδαντα στη λεγόμενη αυτορύθμιση των αγορών. Πρόκειται για έναν ανύπαρκτο μηχανισμό, ο οποίος άλλωστε πώς θα μπορούσε να υπάρξει σε ένα χαοτικό σύστημα, όπου βασιλεύει η ανθρώπινη απληστία με τον πιο αδίστακτο τρόπο; Την ανυπαρξία του την έζησε στο πετσί της η παγκόσμια οικονομία και κατά συνέπεια κι οι λαοί, με τη δημιουργία και το σκάσιμο της φούσκας των δανείων στις ΗΠΑ, που πέρασε ως γιγάντιο κύμα τον Ατλαντικό και τώρα περνάμε τόσο ωραία, ειδικά οι μπατιρημένες και παραγωγικά ξεχαρβαλωμένες χώρες του Νότου.

Η Ιστορία διδάσκει ότι τίποτα και κανένας δεν «αυτορυθμίζεται». Αν μπορούσαν, οι διεθνείς γύπες θα κερδοσκοπούσαν τρώγοντας και το ίδιο τους το συκώτι αδιαφορώντας για τις πολιτικές, κοινωνικές και ανθρωπιστικές συνέπειες. Η Ιστορία επίσης διδάσκει ότι αυτή τη συμπαντική δύναμη της αχαλίνωτης απληστίας μπορεί να την τιθασεύσει μόνον ο κρατικός παρεμβατισμός, μέσα από τον Νόμο, μέσα από τον ελεγκτικό, ρυθμιστικό και κατασταλτικό ρόλο του κράτους. Κι αυτός ο ρόλος απαιτεί ηγεσία και πολιτικές. Πολιτικές οι οποίες θα συνυπολογίζουν τους παράγοντες που αρνούνται να λάβουν υπ' όψιν τα αρπακτικά, όπως η κοινωνική συνοχή, η εθνική ασφάλεια, η παιδεία, η υγεία, το φρόνημα του λαού.

Χρήσιμο κι αποτελεσματικό είναι αυτό που αποδεδειγμένα λειτουργεί. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το ισχυρό κράτος. Ισχυρό δεν είναι το κράτος-σκιά, μια χαλαρή λιλιπούτεια γραφειοκρατία, που απλά θα κουνάει το μαντίλι στους ισχυρούς. Ούτε όμως ισχυρό είναι το κράτος που απλά είναι θεόρατο σαν τυραννόσαυρος, που πέραν του σκληρού πυρήνα του, ήτοι εθνική άμυνα, δημόσια τάξη, Δικαιοσύνη, πληροφορίες, Υγεία, παιδεία, παριστάνει τον αποτυχημένο έμπορο, τον επιχειρηματία της συμφοράς.

Ισχυρό είναι το κράτος που είναι σοβαρό, έχει εθνικό σχέδιο για τους βασικούς άξονες και τις ανάγκες της εθνικής ζωής. Και σοβαρό είναι το κράτος που δημιουργεί πολλαπλασιαστές ισχύος, που εκπέμπει ρωμαλεότητα ηγεσίας, έχει ξεκάθαρους στόχους και κόκκινες γραμμές που κανείς, μα κανείς δεν μπορεί να περάσει. Είναι αυτό που επενδύει κυρίως στη σημαντικότερη «πρώτη ύλη» του έθνους: τους Ελληνες κι ιδίως στα παιδιά τους. Κι αυτό το κράτος δεν οικοδομείται απλά με «διαχείριση», προπαγάνδα, πιστή εφαρμογή ξένων κι ασύμβατων εντολών. Οικοδομείται με ένα εθνικό σχέδιο προσαρμοσμένο στις δικές μας ιδιαίτερες συνθήκες κι ανάγκες, με τρία πράγματα: πράξεις, πράξεις, πράξεις· που, ως γνωστόν, ηχούν στην Ιστορία χίλιες φορές δυνατότερα από τα λόγια...


Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
www.dimokratianews.gr/content/26039/ποιοι-είναι-οι-εχθροί-του-λαού#.U6bk5KRDvPQ.twitter

Η επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού στη Κρήτη

Την πίστη του ότι το κοινό ταξίδι Ελλάδας και Κίνας αξίζει να πάει μακριά προς όφελος των δυο λαών εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στον Κινέζο πρωθυπουργός στην εκδήλωση εγκαινίων του ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου του Ηρακλείου. Παράλληλα ανέφερε ότι η χώρα προσβλέπει στη συνεργασία με την Κίνα, ενώ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον Κινέζων επιχειρηματιών για το αεροδρόμιο στο Καστέλι.
Μετά από εκτενή αναφορά στο μεγάλο μινωικό πολιτισμό και τη στρατηγική σημασία της Κρήτης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σήμερα του νησιού τονίζοντας ότι «στο νησί εκτελούνται 61 μεγάλα πολιτιστικά έργα. Ως το τέλος του 2015 θα έχουν αλλάξει τον πολιτιστικό χάρτη της πανέμορφης Κρήτης. Δαπανώνται περισσότερα από εκατό εκατομμύρια ευρώ, από κρατικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους, που δίνουν θέσεις εργασίας και αποτελούν πεδίο τεχνογνωσίας για το ανθρώπινο δυναμικό του νησιού μας».





 πηγή:

Ditiki FreePress.

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Εκλογή Θ. Καράογλου στην Προεδρία της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

Μετά τη σημερινή (Τρίτη 17 Ιουνίου 2014) εκλογή του στην Προεδρία της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, δήλωσε τα εξής:
«Ευχαριστώ τους συναδέλφους Βουλευτές για την τιμή που μου έκαναν και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, εκλέγοντας με Πρόεδρο στη σημαντικότερη Επιτροπή της Βουλής, αυτήν των Οικονομικών Υποθέσεων.
Γνωρίζω πως κάθε θέση ευθύνης απαιτεί αποφασιστικότητα και συνέπεια. Με όχημα αυτές τις αρχές, με τον απαιτούμενο σεβασμό προς όλες τις απόψεις, σε πνεύμα σύνθεσης των διαφορετικών προτάσεων και θέσεων και αυστηρά προσηλωμένος στη διασφάλιση του κλίματος πολιτικού πολιτισμού, δεσμεύομαι πως θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις, προκειμένου να συμβάλω και εγώ στην εθνική προσπάθεια, η οποία θα φέρει στον τόπο μας καλύτερες ημέρες.
Η οικονομία αποτελεί την πρώτη ύλη για την ελληνική ανάκαμψη. Είμαι σίγουρος πως μέσα από το γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο που θα αναπτύσσεται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, θα πετύχουμε την παραγωγική ανανέωση του οικονομικού ιστού της πατρίδας μας και θα καταφέρουμε να δείξουμε σύντομα στους συμπατριώτες μας την έξοδο από το μακρύ τούνελ της ύφεσης».
Γραφείο Τύπου Θ. Καράογλου 

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποφύγει τελικά το πικρό ποτήρι

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου, για την εσωκομματική αμφισβήτηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποφύγει τελικά το πικρό ποτήρι. Το πράσινο φως για την αμφισβήτηση της ηγετικής ομάδας έχει ανάψει, με τη διαδικασία αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος να εξελίσσεται σε μια αργή και επώδυνη διαδικασία.
Το περιεχόμενο του κειμένου το οποίο φέρει τις υπογραφές 53 βουλευτών και στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αποκαλύπτεται σήμερα από τον Τύπο, μιλά από μόνο του.
Όπως και η (χωρίς καμιά από τις γνωστές λαλίστατες ανακοινώσεις) αναβολή της προγραμματισμένης για το περασμένο Σαββατοκύριακο συνεδρίασης της Κ.Ε. και αντικατάστασή της από μια εξωθεσμική και εν κρυπτώ συνάντηση.
Μια συνάντηση που, όπως προκύπτει από σημερινά δημοσιεύματα, πραγματοποιήθηκε εκτός Κουμουνδούρου, σε “στενό οικογενειακό κύκλο”, σε “συνθήκες μυστικότητας” και με τη συμμετοχή των συνιστωσών “Αραρέν”, “Ανάσα” και “Ρόζα”.
Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, η διαδικασία εσωτερικής αμφισβήτησης μόλις ξεκίνησε και το “Κείμενο των 53” αποτελεί μόνο την αρχή.
Ένα χρόνο μετά την υποτιθέμενη “αυτοδιάλυση” των συνιστωσών, αυτές ζουν και βασιλεύουν και εξακολουθούν να αναζητούν τη συνισταμένη τους, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να αναζητά τις 150.000 χαμένες ψήφους του.
Για κάποιους έχει έλθει η ώρα της αυτοκριτικής, που, ως γνωστόν, ακολουθείται από “πειθαρχικές κυρώσεις”…».
πηγή:  http://www.rightnews.gr

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Έκτακτη επιχορήγηση 100.000 ευρώ για τη συντήρηση εγκαταστάσεων του πρώην συνοριακού σταθμού Προμαχώνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έκτακτη επιχορήγηση 100.000 ευρώ για τη συντήρηση εγκαταστάσεων του πρώην συνοριακού σταθμού Προμαχώνα.
Λύση έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, μετά από συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Σιντικής, κ. Α. Καρύδα και τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, κ. Γ. Μωυσιάδη, στα προβλήματα λειτουργίας του πρώην συνοριακού σταθμού Προμαχώνα,  με έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 100.000 ευρώ.
Ως γνωστόν, οι εγκαταστάσεις του σταθμού Προμαχώνα έχουν παραχωρηθεί στο Δήμο Σιντικής, χωρίς όμως να έχουν δοθεί τα κονδύλια που απαιτούνται για τις λειτουργίες των υπηρεσιών του τελωνείου, του αστυνομικού τμήματος, του Μικτού Κέντρου Επαφής και του γραφείου του Ε.Ο.Τ.
Η λειτουργία των παραπάνω υπηρεσιών προϋποθέτει σημαντικές δαπάνες (καθαριότητας αποχωρητηρίων, ευπρεπισμού των εξωτερικών χώρων, ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, αποχέτευση, βλάβες μηχανολογικού εξοπλισμού κλπ.). Με την έκτακτη αυτή επιχορήγηση των 100.000 ευρώ, θα αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες ανάγκες των εγκαταστάσεων του Προμαχώνα και εάν κριθεί απαραίτητο θα δοθεί επιπλέον ενίσχυση.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή από το Υπουργείο Εσωτερικών, νομοθετική ρύθμιση, που θα δίνει οριστική λύση στη συντήρηση των εγκαταστάσεων στα σημεία εισόδου – εξόδου της χώρας, για να μην παρατηρείται αυτή η κακή κατάσταση που δημιουργεί άσχημη εικόνα στον κάθε επισκέπτη.

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΣΤΟ ΒΑΛΤΕΡΟ ΣΕΡΡΩΝ 2014-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ









«Η Ελλάδα ξαναβλέπει το φως»

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, σε άρθρο αφιερωμένο στην ελληνική οικονομία κάνει λόγο για «άνεμο αισιοδοξίας» ο οποίος πνέει στη χώρα μας. Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι μπορεί η ανεργία και το χρέος να έχουν φτάσει στα ύψη και πιθανόν να χρειαστεί «ένα νέο κούρεμα για να μπορέσει να βγει, πράγματι, η χώρα από την κρίση», παρ' όλα αυτά έχει αρχίσει να ξαναβλέπει το φως.
Συγκεκριμένα στο δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα ξαναβλέπει το φως, το ΑΕΠ σημειώνει και πάλι άνοδο», ο  αρθρογράφος της Repubblica επισημαίνει ότι για πρώτη φορά έπειτα από έξι συναπτά έτη κρίσης υπάρχει μια μικρή άνοδος: «Ύστερα από σχεδόν έξι χρόνια κρίσης, με την ελληνική οικονομία να έχει χάσει το 25% της αξίας της, το ΑΕΠ ξαναρχίζει να σημειώνει άνοδο» σημειώνει, εξηγώντας οτι «ο ελαφρύς αυτός άνεμος αισιοδοξίας φυσάει χάρη στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία, για το 2014, προέβλεψε άνοδο του ΑΕΠ της τάξης του 0,5%».
Ο Ιταλός αρθρογράφος σπεύδει να προσθέσει ότι παρ' όλα αυτά κανείς δεν αισθάνεται ακόμα ότι είναι ώρα για θριάμβους, γράφοντας «παρά ταύτα, κάτω από τον Παρθενώνα, κανείς δεν αισθάνεται ακόμη ότι μπορεί να θριαμβολογήσει. Η ανεργία σταθεροποιήθηκε αλλά στο ανησυχητικό επίπεδο του 27,8%- ενώ το δημόσιο χρέος είναι σε δυσθεώρητα επίπεδα κοντά στο 180% του ΑΕΠ- και παρά το πρωτογενές πλεόνασμα θα χρειασθεί, πιθανότατα, ένα νέο κούρεμα για να μπορέσει να βγει, πράγματι, η χώρα από την κρίση».